SEO-undersøgelse
Stevnsdesigneren Christine Hansen

For virksomheder i Stevns, Faxe, Køge og omegn

Stevnsdesigneren Christine Hansen

Grafisk design & digital marketing

RING 40 94 49 91   

man-tors mellem 10-17 
eller send en mail

62% af hjemmesiderne fra Stevns bruger ikke SEO...

Tæt på 100% er ikke handicapvenlige

På Stevns kastes der rigtig mange penge efter nye funktionelle pæne virksomhedssider på nettet – lækkerier for øjet – men det kniber med basisviden.


For hvorfor kaste mange penge efter en hjemmeside, som kunder ikke må finde?

62% af stevnske hjemmesider har ingen SEO

Det handler om søgemaskineoptimering (SEO), som virksomhedsejere enten af uvidenhed eller af mangel på tid, ikke får lavet. Men det dutter ikke. Hvis ingen kan finde hjemmesiden, kommer der ingen nye kunder til via nettet og dermed spildes der penge og tid på noget, der ikke virker, som det skal.


Jeg har hørt og set virksomhedsejere beklage sig over manglende kunder, til hvem der nu måtte høre, kigger man på deres hjemmeside og fortæller om søgemaskineoptimeringens fortræffeligheder, sker der ikke noget. Måneden efter beklager samme virksomhedsejer sig igen.


Jeg satte mig for at undersøge 50 tilfældige hjemmesider. Alt i alt klarede 62% af hjemmesiderne sig rigtig dårligt (de lilla oste):

52% af hjemmesiderne havde slet ingen SEO og ved 10%, var optimeringen så tilfældig og så mangelfuld, at man ikke rigtig kunne kalde det søgemaskineoptimering.


De andre 38% benyttede SEO, men udnyttede ikke mulighederne 100% (de grønne oste):

26% optimerede kun nogle sider, mens andre sider ingen optimering havde. Det var typisk, at mange havde mangelfuld billedforklaring. Med manglende billedforklaring udelukker man ikke blot potentielle kunder men også synshandicappede.

En håndfuld af de 38% bar også præg af noget meget gammelt søgemaskineoptimering, som havde stået uberørt hen i mange år, med discipliner man i dag slet ikke benytter.

De sidste 12% bar synlig præg af investering på området, men udnyttede ikke SEO 100% optimalt i forhold til testparametre.

Man kan jo se positivt på det; at der ved de 12%, er mulighed for yderligere optimering af hjemmesiden og dermed opnå en endnu bedre placering i Google.

Kort om SEO-testen - udført 27.02.2018

Der blev udtrukket 50 tilfældige hjemmesider fra Stevns, som fik en karakter mellem 0 og 4. Karakterskalaen ser sådan her ud:


0 = SEO er ikke fundet

1 = SEO er tilfældigt på få sider

2 = SEO benyttes på nogle sider

3 = SEO udnyttes ikke 100%

4 = SEO i top og udnyttes 100%


Der blev ved undersøgelsen kigget på forside og to tilfældige undersider, hvoraf sidetitel, meta- og billedbeskrivelse blev gennemgået. Man kunne inkludere mange flere parametre, men jeg har valgt et basisniveau, for at gøre undersøgelsen så enkel som mulig.

Ingen hjemmeside opnåede topkarakter

Der var ingen hjemmesider, der opnåede topkarakter, hvor søgemaskineoptimeringen var udnyttet 100%, heller ikke fra de hjemmesider, hvor det var tydeligt, at et bureau stod bag. Husk at spørge ind til SEO, når du køber en hjemmeside (opsætning, design mv). Er det ikke noget de laver, foreslår jeg, at vælge et andet bureau.

SEO bør ikke fravælges - SEO er standard.

Kontakt Stevnsdesigneren Christine Hansen

MAIL ch@stevnsdesigneren.dk

RING/SMS 40 944 991

Man-tors mell 10-16. Fredag telefonfri.

FB-BESKED Se Facebook-profil

Få hjælp til... 

... alle former for grafisk design som ny hjemmeside, redesign, opdatering i One.com-Webbuilder, SEO, sociale medier, online strategi, logo, visitkort, folder, illustrationer og rådgivning.

Se nyheder på Facebook eller nyheder her på hjemmesiden

Ophavsret ved Stevnsdesigneren Christine Hansen 2020