Storytelling Logodesign
Stevnsdesigneren Christine Hansen

For virksomheder i Stevns, Faxe, Køge og omegn

Stevnsdesigneren Christine Hansen

Grafisk design & digital marketing

RING 40 94 49 91   

man-tors mellem 10-17 
eller send en mail

LOGODESIGN – Kom med på en lille rejse i designprocessen

Publiceret af Stevnsdesigneren Christine Hansen 15.04.20

Storytelling om logodesign

Jeg kører igennem landskabets bølgende bakker af skiftende farver, mens solen glimter mellem de hvide skyer. Jeg skal på kundebesøg hos Bjergly Palleindustri, for at vise dem deres nye fantastiske logo – et helt igennem enestående logo, der forbinder deres paller med det "bjerg" de bor på.

Vel ankommet til Bjergly Palleindustri i Klippinge trækkes den store skydedør til produktionshallen til side, lige nok til at kunne komme ind. Træpaller er sirligt stablet i høje søjler, som står man på Fulton Street midt i New York og kigger op ad skyskraberne. Der er højt til loftet og stabler af tømmer, der senere bliver til paller, reflekterer et varmt og hyggeligt lys i hallen.

Bjergly Palleindustri på arbejde

Der er smæk på produktionen, hvor ejerne Hans Jørn og Patrick iført sweatshirt, handsker og høreværn, bygger paller med hurtige og sikre bevægelser. Straks, de får øje på mig, indstilles arbejdet. Vi samles hen over en tømmerstabel og snakker om

den nylige publicerede hjemmeside og den positive feedback, de har fået indtil nu.

Tre uger forinden er vi midt i processen i at lave en ny hjemmeside, et stykke solidt håndværk og et fantastisk samarbejde. Ind imellem er jeg dog på forkant med kunden og afventer en "maskindel" til hjemmesiden. Og den tid udnyttes naturligvis. Så jeg sætter mig for at tegne et nyt logo til Bjergly Palleindustri, endskønt der ikke eksisterer nogen aftale om logodesign.

I løbet af ugen sidder jeg så med verdens smukkeste logo i sin endelige form og har nærmest en guddommelig åbenbaring og oplevelse. Ivrigheden og begejstringen for at fortælle Bjergly Palleindustri, at jeg kom til at designe et nyt logo, er næsten uudholdelig, men jeg beslutter mig for, nu vi er i gang med hjemmesiden, ikke at blande pære og æbler sammen.

I ugen op til publiceringen af den nye hjemmeside, er jeg et smut forbi Bjergly Palleindustri, og inden jeg stikker af igen, spørger jeg Hans Jørn om de vil være interesseret i et nyt logo. Jeg holder vejret, i hvad der synes som 5 timer, men får heldigvis et positivt svar: "Meget gerne! - Det vil vi være meget interesseret i," svarer Hans Jørn. Så fortæller jeg, at jeg allerede har fået en fantastisk idé til et logodesign, som egentlig ligger klar i skitseform, og som jeg så vil præsentere for dem efter publiceringen af den nye hjemmeside. Logo-opgaven bliver en konkret aftale.

I mellemtiden tænker jeg over, hvordan præsentationen af logoet skal udføres, for i princippet skal et logo ikke forklares – i så fald er der noget galt – så jeg beslutter mig for at fortælle om min kreative proces frem til det endelige resultat.


"Jeg har tegnet et bræt og en klods," starter jeg energisk.

"For i realiteten består en palle blot af en klods og nogle brædder, så er man godt på vej til en specialpalle!" - Begge nikker.
"Det er jo helt rigtigt," istemmer Hans Jørn.


Jeg viser dem en udklippet version af figuren med to brædder og en klods. En temmelig speciel 3d-figur, som dog understøtter tanken.

Udklippet logo til Bjergly Palleindustri

"Logoet er sådan set klart, men vi mangler den anden del af jeres firmanavn 'Bjergly' – Bjerget skal jo også være en del af jeres logo". Jeg holder en kunstpause.

"Jeg sad foran computeren der hjemme og tænkte 'En palle og et bjerg', mens jeg kiggede på logoet og pludselig så jeg det færdige logo, i et magisk lys, frem for mig. Nu skal I have lov, at opleve det samme som jeg," siger jeg med stor iver.

Jeg lægger et A4-ark på tømmerstablen; "Her har vi et bjerg", fastslår jeg. Alle er enige.


"Her har vi logoet!" - Jeg placerer logoet oven på bjerget og fortsætter: "Hvad sker der, hvis jeg drejer logoet 180 grader, dvs. vender logoet på hovedet?"

logo-paa-bjerget1
logo-paa-bjerget2
logo-paa-bjerget3

Den berømte tiøre falder; "- Så bliver logoet til et bjerg," udbryder Patrick begejstret. "Nemlig," siger jeg og fortæller at netop det her er deres nye logo.


"Genialt," får Hans Jørn entusiastisk sagt og fortsætter; "det er det, der er så godt ved den kreative proces, når tingene falder i hak!"

Unik logodesign til Bjergly Palleindustri

Logoet er købt og Bjergly Palleindustri er begejstrede for deres nye, helt igennem, unikke logo. På baggrund af to vellykkede projekter, har Bjergly Palleindustri derfor også bedt mig om at designe deres nye visitkort med det nye logo og et særskilt logodesign til en ny produktlinje, som senere markedsføres på den nye hjemmeside.

Læs mere om webprojektet Bjergly Palleindustri, hvor også det nye logo ses i funktion.

Om Bjergly Palleindustri

Bjergly Palleindustri, der har matrikel på Stevns, fremstiller alle typer specialpaller og kasser efter ønskede mål, lastevne og særlige egenskaber til ethvert formål. Virksomheden oplever stabil vækst, der er baseret på en årelang kvalitetsproduktion af emballage til godstransport på et meget højt service- og produktionsniveau.

Kontakt Stevnsdesigneren Christine Hansen

MAIL ch@stevnsdesigneren.dk

RING/SMS 40 944 991

Man-tors mell 10-16. Fredag telefonfri.

FB-BESKED Se Facebook-profil

Få hjælp til... 

... alle former for grafisk design som ny hjemmeside, redesign, opdatering i One.com-Webbuilder, SEO, sociale medier, online strategi, logo, visitkort, folder, illustrationer og rådgivning.

Se nyheder på Facebook eller nyheder her på hjemmesiden

Ophavsret ved Stevnsdesigneren Christine Hansen 2020